Rotfestet dypt i vår natur, dypt i enhver av os, er vågelystens ånd; ropet fra vilmarken dirrer unner alle vore handlinger, og gjør livet dypere og høiere, og edlere. (Nansen, eventyrlyst).

fredag 19. mars 2010


Luftetur ved Bardufoss

onsdag 17. mars 2010

mandag 15. mars 2010

Jergul by night

Det blir litt for spennende etter handlerteamet hjerteslag. Heidi er endelig inne, men sliter med motivasjonsproblemer blant de firbente. Saken blir ikke bedre da gamle Kark måtte ut på Jergul. Teamet er for øyeblikket 4 unghunder, en værdaling og en Siberian. Første målsetting er Jotka fjellstue.

Hundevidda


Her kommer ferske bilder fra hundekjøreren på tur til Jergul.

Spenningen stiger

Siste kveld ble litt for spennende da Heidi ringte for å gi beskjed om at hundene hadde tatt 5 minutter på Tanaelva. Kom omsider i gang igjen, og alle hundene fikk velfortjent hvile på sjekkpunt Karasjok. Hun har i morgentimene startet på neste etappe over hundevidda, en distanse på 67km før hun må ta de 6 obligatoriske hviletimene på Jergul. Handlerteamet tar nå en velfortjent frokost på Hotell Rica Karasjok.

Karasjok eldresenter


Her springer kjørerne rundt omkring for å varme opp halte hunder

søndag 14. mars 2010Kvelden faller på i Karasjok, sitter her med Jadaren husflidslag og venter på køen av hundekjørere som kommer inn fra 8.8 mil elvekjøring.

Levajok


Heidi sokker på og forlater Levajok
Handlerteam på føttene igjen. Heidi fra Skoganvarre mellom 3 og 4 i natt på tur til Levajok. Hundene friske og raske, 4 unghunder i spannet som målsettingen er å gi en god langdistansestart, dvs nok hvile på sjekkpunkt. Superleder Ronja kunne ikke dessverre starte da hun var sprøytet mot graviditet, (dopingregler). Vikar er en Siberian Husky med kjennetegn Krekling. Må bare unnskylde for dårlige bilder fra Mobilkamera, nye bilder kommer senere tatt med ekte kamera.